Prosjekt: Gullhaug Torg 5

Prosjektdetaljer
Kunde Avantor AS
Adresse Gullhaug Torg 5, 0484 Oslo
Virksomhet Betonmast Oslo
Prosjekttype Næring
Kontraktsform Samspillentreprise
Kontraktssum 400 MNOK
Status Avsluttet
Tidsrom August 2020 - våren 2022
Kontakt Ole-Bjørn Bakke

Oppføring av et kontorbygg på seks etasjer og kjeller, med et totalt areal på om lag 14 000 kvadratmeter i Nydalen i Oslo. Prosjektet hadde høyt miljøfokus, og ble sertifisert som BREEAM NOR Excellent.

Les også: Gullhaug Torg 5 nominert til Årets Bygg 2022 – Betonmast

I utviklingsfasen har primært prosjektering og utforming av fasade og løsninger for gjenbruk av materialer stått i fokus. Planlagt løsning for fasade varierer bruk av statiske og dynamiske glass. Hvert glasselement blir vektet utfra hvor det skal plasseres for å få maksimalt med dagslys samtidig som det forhindrer at inneklimaet blir for varmt.

 

Bygningens glassfasade innehar to unike teknologier. En folie som erstatter mellomliggende glass i flerglasskonstruksjoner, og et elektrokrom dynamisk solskjerming laminert inn i ytterste glass. Prosjektet Gullhaug Torg 5 har fått støtte av Enova for innovativ fasadeløsning.

Andre miljøtiltak er avfallsreduksjon, blågrønne tak og kun sykkelparkering i underetasjen. I prosjektets miljøoppfølgingsplan er det blant annet definert at prosjektet skal oppnå en reduksjon i klimagassutslipp på 50 % i forhold til referansebygg.

 

 

Prosjektet benytter i tillegg VDC, BIGRoom og ICE-møter.

Les også: Matilde Belsvik er Betonmasts nye NysgjerrigPer

Illustrasjon av kontorbygg med glassfasader
Illustrasjon: Gullhaug Torg 5, BLÅR