Nyheter Betonmast>BREEAM

Matilde Belsvik er Betonmasts nye NysgjerrigPer

2. februar 2021

Matilde Belsvik (25) har fått den spennende åremålsstillingen som Betonmast-konsernets «NysgjerrigPer 2021».

Som NysgjerrigPer skal Matilde være Betonmast-konsernets utforsker av innovative og digitale løsninger på deltid i et år. Stillingen ble lansert i 2020 for å forsterke nysgjerrighet, nytenking og innovasjonslyst i Betonmast. Dette har vært en suksess, og har resultert i mange nye løsninger og forslag til forbedringer på flere prosjekter.

I fjor lanserte konsernet også en av bransjens mest ambisiøse miljøstrategier. For å nå konsernets miljø- og bærekraftmål, er Betonmast avhengig av å lykkes også innenfor digitalisering. Her kommer NysgjerrigPer-rollen inn som en bidragsyter.

Matilde Belsvik er utdannet sivilingeniør fra NTNU Trondheim, og startet sin karriere i Betonmast som sommerstudent på prosjektene Øvre Vollgate 9 og Clarion Hotel The Hub. I dag jobber hun som prosjektingeniør i Betonmast Oslo.

GT 5 bringer bærekraft og moderne teknologi sammen

Årets NysgjerrigPer jobber for tiden på Gullhaug Torg 5 (GT 5), et BREEAM NOR Excellent-kontorbygg for Avantor i Nydalen. Bygningens glassfasade innehar to unike teknologier. En folie som erstatter mellomliggende glass i flerglasskonstruksjoner, og et elektrokrom dynamisk solskjerming laminert inn i ytterste glass.

– Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven og bli bedre kjent med de innovative og grønne løsningene ute på prosjektene, sier Matilde Belsvik, NysgjerrigPer i Betonmast.

 

– GT 5 er et eksempel på et svært spennende miljøprosjekt med en innovativ og skreddersydd systemfasade som varierer bruk av statiske og dynamiske glassflater. Hvert glasselement blir vektet utfra hvor det skal plasseres for å få maksimalt med dagslys samtidig som det forhindrer at inneklimaet blir for varmt, sier Belsvik.

Prosjektet benytter i tillegg VDC, BIGRoom og ICE-møter. Matilde har stor tro på det å «planlegge sammen», men det er ingen tvil om at denne unge prosjektingeniøren også brenner for grønn digitalisering.

– Grønn digitalisering handler kort forklart om å bruke teknologi for å skape gode, bærekraftige løsninger. Vi vet at det tas mange spennende initiativ ute i prosjektene, og en viktig del av jobben som NysgjerrigPer er å bli kjent med disse og videreformidle de digitale løsningene til hele konsernet. Jeg ser virkelig frem til det, og gleder til å komme i gang, tilføyer hun.

Beste kandidaten til jobben

Utviklingssjef Jon Harald Kristiansen i Betonmast sier de er svært glade for å ha Matilde med på laget.

– Matilde imponerte oss med søknaden og caseoppgaven hun presenterte, og var den beste kandidaten til jobben. Vi ser frem et nysgjerrig år med mange gode erfaringsutvekslinger, avslutter Jon Harald.