Nyheter Betonmast

Intensiv og berikende fagsamling om digitale verktøy i Betonmast

8. november 2021

Det var god stemning på Moxy Oslo X på Hellerudsletta forrige uke da 30 fremoverlente og tek-interesserte medarbeidere var samlet til en intensiv og berikende fagsamling. Tema for samlingen var innovasjon, ny teknologi og hvordan digitale verktøy kan bidra til bedre samhandling, HMS, økt kvalitetsarbeid og lønnsomhet i prosjekter.

Delte erfaringer om 3D-skanning, Pix4D og AR

Samlingen startet med en kort introduksjon fra innovasjonssjef Magnus Bjørndal Jacobsen, etterfulgt av erfaringer med 3D-skanning på GT5, AR på SporX og revolusjonerende kamerateknologi (Pix4D) på Hov ungdomsskole.

Deltakerne fikk også mulighet til å teste VR- og AR-teknologi til digital samhandling i BIM-modellen.

 

– Mye av innovasjonsarbeidet i Betonmast skjer ute i prosjektene. Og når man sitter på gode løsninger er det ønskelig at det deles med flere. Derfor er disse samlingene viktige for oss, sier Magnus Bjørndal Jacobsen.

Magnus Bjørndal Jacobsen, innovasjonssjef i Betonmast

 

Dag 2 – BIM, VDC og Hoylu

På dag 2 kunne deltakerne velge mellom ulike sesjoner innen VDC, Hoylu og BIM.

Hov ungdomsskole er det første prosjektet i Betonmast som i full skala har tatt i bruk Hoylu, en lavterskel programvare for digital samhandling og involverende planlegging. Betonmast har vært med i utviklingen av programvaren, som dermed er skreddersydd etter vår måte å gjennomføre involverende planlegging på.

Det ble et stort engasjement rundt flere av de digitale løsningene.