Nyheter Student

Slik landet Sara drømmejobben

23. september 2021

– Det som overrasket meg mest med Betonmast var kulturen! At den jobben man gjør blir satt pris på uavhengig av bakgrunn, etnisitet og kjønn, sier Sara Altahawi (26).

Sara er utdannet arkitekt fra Damaskus. Hun var blant topp 10 av 800 arkitektstudenter før hun kom til Gjøvik i 2016, etter å ha flyktet fra borgerkrigen i Syria. I løpet av de fem årene Sara har vært i Norge har hun rukket å ta opp matte og engelsk, lært seg flytende norsk, utdannet seg som byggeingeniør ved NTNU og landet drømmejobben som prosjektingeniør hos Betonmast Innlandet.

Vi møter henne på prosjektet SporX i Drammen. Under årets digitale bedriftspresentasjon hadde hun en klar oppfordring til studentene; sommerjobb er viktig for å få innblikk i hvordan det er å jobbe for en byggentreprenør.

– Jeg begynte som sommerstudent hos Betonmast i fjor. Hadde det ikke vært for sommerjobben, hadde jeg ikke vært her i dag. Det var en av de beste opplevelsene jeg har hatt i livet mitt, forteller hun.

Se den digitale bedriftspresentasjonen for ingeniørstudenter her: 

Betonmasts digitale bedriftspresentasjon ble sendt direkte fra sjette etasje på prosjektet SporX i Drammen, og hadde flere spennende gjester og innslag. Tema gjennom sendingen var bærekraft, digitalisering og hvordan det er å jobbe i Betonmast. Hele sendingen blir å finne igjen her.

Utfordret Betonmast og vant

I tillegg til å bidra i det daglige arbeidet på byggeplassen, fikk Sara utfordre prosjektet hun jobbet på innen digitalisering. Hun konkurrerte med 49 andre sommerstudenter, og vant med sin idé om å projisere tegninger på overflater for å redusere misforståelser som følge av språkbarrierer på byggeplassen.

Ideen ble visualisert ved å lage en legoversjon av en Betonmast-byggeplass som hun presenterte i en animasjonsvideo.

 

– Mitt råd til studenter er: delta på bedriftspresentasjoner enten digitalt eller fysisk på skoler, og søk på sommerjobb! Da får du en fot innenfor og skaper et nettverk i selskapet.

– Bruk tid på å skille deg ut med god søknad hvor du fremhever kompetansen din og motivasjon til den aktuelle jobben. Jeg leverte inn en visuell søknad i tillegg for at arbeidsgiver skulle bli bedre kjent med meg og min personlighet, sier hun.

Satser på studenter

Hvert år rekrutterer Betonmast flere unge ingeniører fra studentmiljøene i Norge.

– Sommerjobb i Betonmast er en fin mulighet for studentmiljøene å bli kjent med hvilke roller som finnes på et byggeprosjekt og samtidig få innblikk i hvordan det er å jobbe for en byggentreprenør. Vår bransje er i en enorm utvikling innen miljø og innovasjon. Studentene og nyutdannede er viktige for oss og helt avgjørende for å drive konsernet fremover, sier Erland Ensrud, HR-direktør i Betonmast.

 

Ønsker du å søke sommerjobb eller fast stilling i Betonmast?

Klikk her