Prosjekt: Construction City

Prosjektdetaljer
Kunde OBOS
Adresse Persveien 2, 0581 Bjerke
Virksomhet Betonmast Oslo
Prosjekttype Næring
Kontraktsform Samspillskontrakt
Kontraktssum 803 MNOK
Status Pågående
Startdato 14. oktober 2021
Tidsrom 2021 - 2025
Kontakt Stine Aa. Pedersen

Bygging av næringsklyngen Construction City på Ulven i Oslo. Næringsbygget på 103.000 kvadratmeter er et av Norges største byggeprosjekter. Det er OBOS som står bak satsingen. AF Gruppen og Betonmast er hovedentreprenører, og vil sammen med OBOS flytte hovedkontorene sine til Construction City i 2025.

 

 

Construction City er et sted der tradisjonelle konkurrenter, store entreprenører og innovative oppstartsbedrifter møtes på tvers av sektorer for å dele innsikt, samarbeide om prosjekter og bygge bransjens samlede konkurransekraft.

Entrepriseavtalen har en samlet verdi på 2,676 milliarder kroner, fordelt mellom AF Gruppen (MNOK 1 873), og Betonmast (MNOK 803).

Construction City Bygg, som er etablert og eid av Betonmast og AF Gruppen, er entreprenør.

Klikk her – følg prosjektet og arbeidsfellesskapet på Instagram

Næringsklyngen består i dag av 100 virksomheter fra bygg, anlegg- og eiendomsbransjen, og skal romme 4.500 arbeidsplasser.

Glasshallen – et naturlig samlingspunkt for alle i bygget.

Bærekraft i førersetet

Construction City har en ambisjon om at halvparten av materialene som brukes i byggingen skal være gjenvunnet eller ombruksmaterialer. Det legges også til rette for at store deler av bygget kan ombrukes og gjenvinnes i fremtiden. Målsettingen er at klimagassutslipp fra materialer skal være 40 prosent lavere enn i et referansebygg.

Prosjektet skal også jobbe med avfallsminimering gjennom hele byggefasen. Målsetningen er å generere mindre avfall enn 18 kg/kvadratmeter bygningsmasse.

Bygget vil driftes på en kostnads- og energieffektiv måte, med sensorikk og teknologi som bidrar til kontinuerlig optimalisering. Leietakere vil få innsikt i sitt eget miljøavtrykk, og konkrete forslag til hvordan virksomheten kan forbedre dette. Målet er å oppnå BREEAM-NOR Excellent og energiklasse A.

Samhandlingsareal i bygget

 

Les også: Klar for bygging av Construction City

Les også: Nå er klyngesamarbeidet i byggebransjen i gang!

Se også Construction Citys egne nettsider: Forside – Construction City (constructioncityeiendom.no)

Klikk her for å lese artikkel om bygget i AF Posten