Prosjekt: Aukra kulturhus og basseng

Prosjektdetaljer
Kunde Aukra kommune
Adresse Aukraringen 3, 6480 Aukra
Virksomhet Betonmast Røsand
Prosjekttype Idrett og kultur
Kontraktsform Totalentreprise
Kontraktssum 186 MNOK
Status Avsluttet
Tidsrom Sommer 2020 - sommer 2022
Kontakt Eskild Røsand

Innholdsrikt

Prosjektet Nye Aukra kulturhus er innholdsrikt, og har både et 25-meters svømmebasseng med en liten spaavdeling, kulturskole med ulike øvingsrom og dansesal, bibliotek, en storsal med 220 sitteplasser som blant annet skal brukes til kino, konserter og teater, ungdomsklubb og kontorer for blant annet kulturskolen, kulturadministrasjonen og frivillighetssentralen.

Prosjektet var en design-priskonkurranse der Betonmast Røsand sammen med Asplan Viak sto for design og utforming. Etter en innledende sampillsfase, ble prosjektet gjennomført som en totalentreprise.

Les nyhet om kontrakten her

Gjennomtenkte løsninger

Prosjektet kjennetegnes ved gjennomtenkte løsninger og funksjonelle arealer tilpasset de mange ulike aktivitetene og funksjonene kulturhuset skal romme. Resultatet har blitt et fremtidsrettet og fleksibelt bygg til glede for alle innbyggere i Aukra kommune.

Prosjektet inneholder flere avanserte funksjoner. Blant annet kan bassenget deles i to, med to temperatursoner og ved behov kan publikumsamfiet i storsalen skyves sammen og gi stort gulvareal.

Bygget er reist i stål med hulldekke og sandwichtak. Ytterveggene er i bindingsverk og mye av det synlige både innvendig og utvendig er i tre. Prosjektet er totalt på ca 4 700 m2 med tilhørende utearealer.

Betonmast Røsand har et godt forhold til Aukra kommune, gjennom byggingen av flere større prosjekter, blant annet Julsundet skole og Gossen barne- og ungdomsskole.

Se bilder og artikkel om prosjektet på Bygg.no

Innendørs, stor sal med scene
Bassenget kan deles i to.