Prosjektdetaljer
Kunde Anthon Eiendom AS og Blomqvist
Virksomhet Betonmast Oslo
Prosjekttype Rehab
Kontraktsform Totalentreprise
Kontraktssum 73.5 MNOK
Status Avsluttet
Tidsrom 2. kvartal 2022 - 2. kvartal 2023
Kontakt Stine Aa. Pedersen

Totalrehabilitering og ombygging til restaurant av det ærverdige, 108 år gamle Blomqvist-bygget i Oslo sentrum. Kontrakten var en totalentreprise i samspill, der kontraktssummen var på 73,5 millioner kroner ekskl. mva.

Prosjektet innebar totalrehabilitering av det om lag 1 400 kvadratmeter store, tidligere kunstgalleriet. Eksisterende lokaler og fasader av verneverdi ble oppgradert, mens ny og attraktiv takterrasse og innglasset lysgård ble etablert. Prosjektet hadde fokus på gode rehabiliteringsløsninger, og gjenbruk så langt det er mulig, både for å bevare byggets sjel og finne gode, bærekraftige løsninger.

Samarbeidets verdi i rehabiliteringsprosjekter

Rehabiliteringsprosjektet har vist hvor viktig det er med et tett samarbeid mellom byggherrer, leietager og underentreprenører for å sikre at den rike historien til slike bygg blir bevart for fremtidige generasjoner, samtidig som de oppfyller dagens standarder og behov.

– Samarbeidet har gått strålende, sier daglig leder Knut Forsberg i Blomqvist. Og i en tid hvor bærekraft er av økende betydning, har Betonmast Oslo klart å oppgradere dette bygget til energiklasse C, som oppfyller TEK-kravene for nye bygg i dag, avslutter Forsberg.

 

Les artikkel om prosjektet her: Fra 109 år gammelt auksjonsbygg til trendy italiensk trattoria – Betonmast