Prosjektdetaljer
Kunde Solon Eiendom
Virksomhet Betonmast Boligbygg
Prosjekttype Bolig
Kontraktsform Totalentreprise
Kontraktssum 528 MNOK
Status Avsluttet
Startdato 1. januar 2020
Ferdig dato 31. januar 2023
Kontakt Jon Harald Kristiansen

Bygging av totalt 188 leiligheter fordelt over fem bygninger, med underliggende parkeringsanlegg.

Samlet er utbyggingen på 27.322 kvadratmeter, og blokkene varierer fra fire til ti etasjer i høyde. Mellom blokkene er det lagt ressurser i et stort utomhusområde med flere ulike elementer.

Tre av byggene kalles tårnhusene, mens de to siste har en mer rektangulær og lavere utforming. Det mest spesielle med prosjektet er at de 5 byggene er tegnet av fire ulike arkitektkontor. Code arkitekter står bak de to lavblokkene, mens Reiulf Ramstad Arkitekter, R21 Arkitekter og A-LAB har tegnet hvert sitt tårnhus.

Les prosjektomtale på bygg.no her. 

Den arkitektoniske utformingen er spektakulær, spesielt tårnhusene. Lavblokkene er også spesielle. Byggeprosjektet har vært krevende og komplisert, med en rekke spesialløsninger både utvending og innvending. Plasstøpte vegger og plattendekker er benyttet oppover i etasjene, alt utført i egenregi av Betonmast Boligbyggs egne fagarbeidere.

Betonmast Boligbygg har bygget flere prosjekter for Solon Eiendom, og også på dette prosjektet har samarbeidet med vært godt. De fem byggene har blitt overlevert ca 6 måneder før avtalt tid til en fornøyd oppdragsgiver.

Les nyhet om kontrakten her

Boligbygg, balkonger, gult treverk, blå himmel

 

 

To boligblokker, grønne gangveier, blå himmel