Nyheter Betonmast Buskerud-Vestfold

Betonmast bygger næringsbygg i Flexiwood ved Torp

3. juli 2024

Betonmast Buskerud-Vestfold har inngått avtale med Torp IT om bygging av et næringsbygg i Flexiwood ved Torp flyplass i Sandefjord. Kontrakten er en totalentreprise til en verdi av om lag 91 millioner kroner, ekskl. mva.

Torp IT er et rent næringsbygg. I dag rommer dette totalt ca. 22.000 m2 som nå skal utvides med ytterligere 4.600 m2 kontorer. Bak Torp IT står investorene Gunnar Bjønness, Sigurd Bjønness, Tom Tychesen og Roy Furulund.

– Vi er svært fornøyde med å lande denne avtalen etter en effektiv og veldig god samspillsperiode med Torp IT. Sammen har vi utviklet et fleksibelt, effektivt og miljøvennlig næringsbygg som skal oppføres med vårt patenterte byggesystem Flexiwood. Nå ser vi frem til å komme i gang med byggingen, sier daglig leder Kristian Gjestemoen i Betonmast Buskerud-Vestfold.

Flexiwood er et bæresystem som kombinerer tre, stål og betong på en ny og innovativ måte. Massivtre-elementer erstatter stål og betong, og systemet gir derfor vesentlig lavere karbonutslipp enn tradisjonelle bæresystemer. Flexiwood er svært fleksibelt og raskt å oppføre, med kun boltede forbindelser og ikke noe sveising. I det ferdige produktet får man trefølelsen samtidig som man har fleksibiliteten og bæreevnen til stålet. Alle deler blir pre-produsert og kommer ferdig til byggeplassen. På den måten sparer man også betydelig med avfall.

 

I samspillsperioden er det identifisert en rekke behov som blant annet har resultert i etablering av en større brønnpark. Kombinasjonen av solcelleanlegg, brønnpark, kjølemaskiner og oppgradering av ventilasjonsaggregater vil bidra til en betydelig energioptimalisering for den samlende bygningsmassen på Torp-IT

– Torp-IT ser frem til å komplettere IT-senteret med en siste fløy. Vi har IT-selskaper som vokser og trenger større lokaler. Dette vil skape muligheter for andre bedrifter til å flytte inn hos oss både i nye og eksisterende lokaler og bli en del av vårt miljø, sier Roy W Furulund, styreleder i Torp IT AS.

– Samarbeidet med Betonmast har vært meget godt. I samspillsperioden har vi vært del av alle prosesser, resultatet er et moderne og særdeles energieffektivt bygg. Dette vil også gi store fordeler for den eksisterende bygningsmassen for energi og driftskostnader. Betonmast sitt Flexiwood system ivaretar våre ønsker om fleksibilitet og bærekraft. Torp-IT mener dette også er viktig for våre leietakere og vil bli vektlagt ved valg av lokasjon, tilføyer Furulund.

Satser i Sandefjord

Betonmast Buskerud-Vestfold er i dag en ledende byggentreprenør i sin region. Selskapet har sterk tilstedeværelse i byer som Drammen, Tønsberg, Horten og Larvik, og har nå en uttalt målsetting om å etablere seg på samme vis i Sandefjord.

– Avtalen med Torp IT passer godt inn i vår vekststrategi, der en sterkere tilstedeværelse i Sandefjord-markedet er en tydelig målsetting, sier Kristian Gjestemoen.

Byggearbeidene ved Torp forventes igangsatt i oktober, og byggetiden er beregnet til 12 måneder.