Nyheter Betonmast Buskerud-Vestfold

Betonmast bygger for Vestaksen – inngår 200 millioners kontrakt

8. oktober 2020

Vestaksen Eiendom har inngått avtale med Betonmast Buskerud-Vestfold om bygging av Dr. Hansteins gt. 13 i Drammen, Norges tredje høyeste bygg i rent tre. Kontrakten er på vel 200 millioner kroner. Kontorbygningen får status som BREEAM Outstanding.

Vestaksen Eiendom og Betonmast Buskerud-Vestfold har tidligere inngått samspillkontrakt der bruk av VDC-metodikk og prosjektering av digital tvilling har stått sentralt i planleggingen av den ti etasjer høye trebygningen på 6800 kvadratmeter.

– Totalentreprisekontrakten, som vi nå inngår, baserer seg på at vi har jobbet sammen om hva vi skal bygge. Samarbeidet har vært godt og preget av profesjonalitet, samspill og åpenhet. Vi har vist at vi er profesjonelle partnerne som ønsker å fullføre et fremtidsrettet og bærekraftig byggeprosjekt, uttaler konstituert administrerende direktør i Vestaksen Eiendom, Sindre Juel Berg.

– Når vi nå inngår en tradisjonell totalentreprisekontrakt med Betonmast, gjør vi det i tillit til at selskapet fullfører prosjektet med gjennomføringskraft og dyktighet, sier Berg. Han opplyser at Betonmast også har utført riving, pæling og spunting på tomta.

– Etter en konstruktiv samspillsfase ser vi nå virkelig frem til å realisere det som skal bli et av Nordens mest bærekraftige bygg. Det er veldig givende å jobbe for en byggherre som satser så høyt og som tør å tenke nytt. Dette bygget vil bli lagt merke til langt utover Drammen, sier daglig leder Eskil Thorkildsen i Betonmast Buskerud-Vestfold.

Hele bærekonstruksjonen over bakken vil være i massiv- og limtre. Det vil si at bygget blir uten stål og betong i bærekonstruksjonen fra bakkeplan og opp.

– Vestaksen er opptatt av å velge bærekraftige og miljøvennlige løsninger. – Et av målene med å utføre bærekonstruksjonen i tre er å redusere karbon-fotavtrykket, uttaler Berg. BREEAM Outstanding er det høyeste av fem nivåer for miljøsertifisering i Norge.

– Jeg er stolt av medarbeiderne våre, som nok en gang drar i land et spennende og utviklende prosjekt. Samtidig viser vi at samspill får ut det beste av alle involverte, og vi ser frem til å realisere dette flotte BREEAM Outstanding-prosjektet sammen, uttaler Jørgen Evensen, konsernsjef i Betonmast.