Nyheter Betonmast

«Årets lærling» i Betonmast vant tur til Kenya

16. mai 2019

Betonglærling Tonje Kaldhussæter fra Telemark er kåret til årets lærling i Betonmast. Premien er intet mindre enn en spektakulær studiereise til Kenya for å besøke prosjektet «Aid in Action» som Betonmast sponser.

Kåringen foregikk mandag 13. mai på lærlingsamlingen på Hotel Moxy. Vinneren ble nøye valgt av en representant fra Byggopp og vår adm.dir, Jørgen Evensen.

– Tonje er effektiv, tøff og har en enorm stå-på-vilje. Vi gratulerer henne og håper hun er fornøyd med premien, sier Jørgen.

Se video fra samlingen her

I begrunnelsen heter det blant annet at Tonje har hatt en formidabel faglig fremgang, er motivert, faglig nysgjerrig, og er god lagspiller samtidig som hun også jobber godt selvstendig. Hun er dessuten blid og positiv, noe som bidrar til et godt arbeidsmiljø fordi dette smitter over på kollegaer og samarbeidspartnere. Tonje er HELT RÅ – HUN FÅR TING TIL Å SKJE!

Satser på lærlinger

Vi i Betonmast satser bevisst på lærlinger. Flere av selskapene i vårt konsern har i mange år vært foregangsbedrifter når det gjelder å ta inn lærlinger og gi dem god og seriøs opplæring av fagarbeidere.

På årets samling sto HMS og arbeid i høyden øverst på agendaen. Deretter gikk alle 38 lærlingene i gang med bygging av småhus. Utfordringen lå i å lese tekniske tegninger og instrukser, i tillegg til å bruke praktiske regneferdigheter for å finne takvinkel, bruke målestokk og de ulike dimensjonene til både stendere, vinduer og dører.

Se timelapse-video av småhusbyggingen her

Bilde: Kurs med «Arbeid i høyden»
Bilde: Vinner av småhusprosjekt-konkurransen

 

På dag 2 fikk lærlingene førstehjelpskurs, samt hjelp til forberedelse til fag- og svenneprøve.   

Les mer om Aid in Action