Nyheter Betonmast

Betonmast-lærlingen Celindia digger betong

2. januar 2019

Kvinnelige betongarbeidere er ikke dagligdags. På Betonmasts prosjekt Lørenporten har Celinida Mould Bailey (22) vært betonglærling i to år.

Hun er den eneste kvinnelige betonglærlingen i Betonmast per nå. I dag er hun ansatt som betongarbeider.

Nylig tok hun fagprøven i betongfag, og fikk karakteren meget godt bestått.

– Jeg var skikkelig nervøs. Men jeg har fått god opplæring, og gutta her har backet meg opp hele tiden, sier Bailey.

– Oppgaven jeg fikk var å bygge en vegg med pilaster og enkel armering. Det var gøy, og støtten jeg fikk hjalp godt, legger hun til.

Hun forteller at hun har fått god opplæring og tett oppfølging under hele læreløpet.

– Jeg har spurt folka rundt meg, og fått gode svar. Takket være mine gode kollegaer, har jeg lært utrolig mye, sier hun.

– Celindia er dyktig i arbeidet, og oppriktig interessert i faget, sier Terje Vålbekk. Han er arbeidsleder, og har fulgt Celindia gjennom læretida på prosjektet.

– Samtidig tilfører hun laget positiv energi. Gutta er tydelige på at de gjerne vil ha henne med på laget, legger han til.

– Jeg har alltid vært interessert i bygg, og tenkte jeg ville gjøre noe praktisk før videre studier. På yrkesskolen var det få som valgte betong, men jeg syntes det virket som det mest spennende, og valgte like godt det. Det har jeg ikke angret på. Nå trives jeg så godt både med arbeidsoppgaver og miljøet, at jeg blir her en stund. I tillegg til at det er gøy, er jo nyttig å få være med i disse meget konkrete arbeidsoppgavene på byggeplass, og lære litt om hva som må til for at et bygg reiser seg, forteller Bailey.