Prosjekt: Tolvsrød torg

Prosjektdetaljer
Kunde Folksom og Coop Norge Eiendom
Virksomhet Betonmast Buskerud-Vestfold
Prosjekttype Næring
Kontraktsform Kontrakter med private aktører
Kontraktssum MNOK
Status Under utvikling
Kontakt Kristian Gjestemoen

Betonmast Buskerud-Vestfold skal for Folksom og Coop Norge Eiendom utvikle og bygge det nye bydelsprosjektet Tolvsrød torg i Tønsberg. Forprosjektet er allerede i gang, og forventet oppstart for byggearbeidene er tidlig i 2024.

Tolvsrød torg skal bli en levende møteplass for nærområdet. Eksisterende tilbud skal reorganiseres og utvides for å skape en nær og engasjerende landsby. Ferdig utviklet vil Tolvsrød torg bestå av et kvartal med 98 leiligheter og flere bygg med forretninger i gateplan rundt et hovedtorg med et urbant grendehus og familierestaurant. Prosjektet omfatter også en ny Extra butikk, 15-20 nisjebutikker, helsetjenester og kontorer.

Utbygger verdsetter Betonmasts evne til å levere innovative og teknisk avanserte løsninger, samt fokuset på bærekraft blant gjennom BREEAM-sertifisering. Dette harmonerer godt med utbygger Folksoms målsetninger for prosjektet.

Tolvsrød torg planlegges med 98 leiligheter fordelt på et areal på BTA 10 900 m², mens næringsarealet blir på om lag BTA 4 000 m².

Prosjektet eies av Tolvsrød Eiendom AS, som eies 50 % Folksom / 50 % Coop Norge Eiendom.

Forprosjektet startet i 2023, og rammetillatelse forventes innsendt i 4. kvartal med oppstart byggearbeider tidlig i 2024.