Prosjekt: Granåsen arenabygg

Prosjektdetaljer
KundeTrondheim kommune
AdresseGranåsen Arena, 7026 Trondheim
VirksomhetBetonmast Trøndelag
ProsjekttypeIdrett og kultur
KontraktsformGeneralentreprise
Kontraktssum65 MNOK
StatusAvsluttet
Startdato26. november 2018
Ferdig dato8. mai 2020
KontaktTom Utvik

Bærekraftig bygging

Prosjektet Arenabygg Granåsen omfatter bygging av nytt arenabygg langrenn, samt utomhusarealer. Nybygget skal oppføres med massivtre i dekker og delvis i bærende vegger. I tillegg til passivhusstandard, har bygget som mål redusere samlet klimagassutslippet fra energibruk i drift og materialbruk med 50 % sammenlignet med et referansebygg i henhold til FutureBuilts regneregler. Byggearbeidene gjennomføres som fossilfri byggeplass, og prosjektet planlegges gjennomført med null skader og null feil.

Betonmast Trøndelag har god erfaring med å bygge i massivtre for Trondheim kommune, etter de vellykkede prosjektene Åsveien skole, Lade skole og Øya barnehage. På Granåsen får medarbeiderne i Betonmast dermed utnyttet sin kompetanse rundt både massivtre, klimagassreduksjon, fossilfri byggeplass og flere konkrete miljøtiltak.

Prosjektet på Granåsen skal også gi nye fasiliteter til Fysioterapitjenesten, Trondheim bydrift og Sør-Trøndelag skikrets. Bygget skal samtidig fungere godt som et arrangementsbygg for lokalmiljøet, med spesielle krav knyttet til sambruk. 

Nybygget er planlagt med et areal på ca 2360 m 2 BTA fordelt på tre etasjer, inkludert halvklimatisert garasje. Uteareal med takoverbygg inngår ikke i BTA.