Prosjekt: Fjellstrand omsorgsboliger

Prosjektdetaljer
Kunde Nesodden kommune
Virksomhet Betonmast Østfold
Prosjekttype Helse
Kontraktsform Totalentreprise
Kontraktssum 140 MNOK
Status Avsluttet
Startdato 1. september 2017
Ferdig dato 31. mai 2019
Kontakt Lars Prangerød

Fjellstrand omsorgsboliger på Nesodden er et av Norges første helserelaterte OPS-prosjekter (Offentlig-privat samarbeid). Betonmast Eiendom og Betonmast Østfold har i godt samarbeid med Nesodden kommune utviklet, regulert og bygget 50 sårt tiltrengte omsorgsboliger for beboerne på Nesodden.

Boligene er fordelt på tre etasjer og består av 2- og 3-roms leiligheter fra 46 til 79 kvadratmeter samt underetasje med bodanlegg og aktivitetssenter. I tillegg til leilighetene er det store fellesarealer både utendørs og innendørs, parkeringsplasser, kaféområde og aktivitetssenter. Bygget har u-form med et stort hagerom i midten, hvor det er lagt opp til aktiviteter og rekreasjon i grønne omgivelser.

Energi, varme og ventilasjon

Taket er utstyrt med solcellepanel på store deler av takflatene. Bygget varmes opp med vannbåren varme levert fra egen brønnpark. I leilighetene er det balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Alle leilighetene har energiklasse A.

OPS og samspillsprosjekt

Å jobbe i en samspillskontrakt krever åpenhet og tillit mellom partene, noe dette prosjektet har vært kjennetegnet av. Det har vært en god tone og dialog hele veien. OPS-formen har også mange gode sider, der alle jobber mot et felles mål.

Les mer om prosjektet på bygg.no.