Ikke mange nye anleggsledere kastes ut på så dypt vann som Jonas Fevang i Betonmast Buskerud-Vestfold. 27-åringen er en av tre anleggsledere på milliardprosjektet Vision i Horten, og skrytes opp i skyene av sine kolleger.

– Jonas er fremme i skoa og med glimt i øyet. Han får med deg folk ute, tar ansvar og tør å beslutte, skryter prosjektsjef Per Kristian Hegg.

– Vi har ikke bare sett på hva han kan, men hvem han er, tilføyer anleggsleder Ingvild Svenke Fundli.

Ingvild skal ut i mammapermisjon, og er inne i en overlappingsfase med Jonas. Hun er imponert over hvordan hennes unge kollega har tatt fatt på oppgaven.

– Jonas har stor kapasitet og er veldig lærevillig. Og så er han ydmyk, han vet hva han kan og når han skal søke hjelp, sier Ingvild.

STØTTER HVERANDRE: Anleggslederne Anders Mandt, Ingvild Svenke Fundli og Jonas Fevang i Betonmast Buskerud-Vestfold.

 

Milliardprosjektet Vision er delt opp i to driftsteam. Jonas ar anleggsleder for kontor-delen av prosjektet, mens Anders Mandt (35) ar anleggsleder for spesial/produksjon. Samlet BTA er 45.000 m2, og prosjektet går frem til sommeren 2026. Mens Jonas er helt fersk som anleggsleder, har Anders flere års erfaring fra samme rolle, og dermed en god støttespiller for Jonas.

– Anders er en særdeles inkluderende og løsningsorientert anleggsleder. Hans humør bidrar til at han får med seg og engasjerer samarbeidspartnere og kollegaer i problemløsning og planlegging. Anders har stor arbeidskapasitet, er god på å se både helhet og detaljer, sier Per Kristian.

Lærer hver dag

Jonas er veldig takknemlig for mulighetene han har fått i Betonmast Buskerud-Vestfold. Ved siden av å være anleggsleder på selskapets desidert største prosjekt, er han også «sosialminister» med ansvar for å planlegge og gjennomføre sosiale arrangementer for prosjektteamet. Han stortrives på prosjektet;

– Entreprenørbransjen er spennende! Du må kunne faget ditt, du skal lede andre mennesker, og i tillegg til at du må ha med deg økonomien. Det å få 200 arbeidere ute på plassen her til å jobbe så effektivt som mulig, er skikkelig gøy!

– Jeg lærer hver dag, både på ledelse, fag og økonomi, avslutter Jonas.

FÅR SKRYT: Anleggslederne Jonas Fevang og Anders Mandt skrytes opp i skyene av prosjektsjef Per Kristian Hegg (til høyre).