Ordene vi bruker kan påvirke kulturen på byggeplassen, og selv små vitser kan virke sårende. Vi i Betonmast har gleden av å invitere deg til et nytt webinar i samarbeid med mangfoldsnettverket Diversitas.

Velkommen til kostnadsfritt webinar i samarbeid med Diversitas!

Når: 12. juni kl. 8.00-9.00

Hvor: Eventbrite/digitalt

Påmelding: Klikk her for å melde deg på

 

Forestill deg at du er på byggeplassen med kollegaene dine, og noen begynner å fortelle vitser om homofile. Du kan le sammen med de andre i begynnelsen, men så hører du en av kollegaene dine nevne at broren deres er homofil. Plutselig virker ikke vitsene like morsomme lenger. Du innser at ordene vi bruker kan ha en sterk innvirkning på de rundt oss, og selv de tilsynelatende uskyldige vitsene kan bidra til en kultur preget av intoleranse og diskriminering.

Om webinaret

Ifølge en ferskundersøkelse har 41% av menn fortalt vitser om homofile menn og hver tiendemann har negative holdninger til homofile og lesbiske. Dette viser at vi har en lang vei å gå når det kommer til inkludering av homofile, lesbiske og andrepersoner med en annen seksuell legning, og at det er et økende behov for å snakke om mangfold og inkludering på arbeidsplasser.

I samarbeid med Diversitas ønsker vi å invitere deg til vårt webinar om mangfold og inkludering i bygg og anlegg. Webinaret arrangeres i forbindelse med årets PRIDE, og vil også berøre denne feiringen av kjærlighet og kjønns- og seksualitetsmangfold.

Vi får besøk av den anerkjente programlederen Noman Mubashir. Han har vært i rampelyset i en årrekke, og har ledet flere av statskanalens storsatsninger siden han begynte i NRK i 1997. Blant annet ble han den første nyhetsoppleseren med minoritetsbakgrunn på norsk TV. Det var imidlertid ikke før i 2016 at Mubashir sto fram som homofil. I dag er han et flott forbilde for homofile med minoritetsbakgrunn. Mubashir deler sine erfaringer og gir deg som jobber i bygg og anlegg verdifulle tips og råd og ikke minst noen refleksjoner til de som har kolleger med annen seksuell legning.

Bli også med på webinaret for å lære mer om hvordan du kan jobbe for å skape en mer inkluderende og aksepterende arbeidsplass.

Meld deg på her!

Programmet

  • Styremedlem i Diversitas Neda Beyzavi presenterer ferske tall som viser hvordan bevisstgjøring, informasjon og dialog kan føre til positive endringer i folks holdninger.
  • Journalist og NRK-programleder Noman Mubashir deler erfaringer, tips, ikke minst noen refleksjoner til deg som jobber i bygg og anlegg og som har kolleger med annen seksuell legning.
  • Konsernsjef Peter Sandrup forteller om hvordan Betonmast jobber for å skape en mer inkluderende og aksepterende arbeidsplass, og viser til konkrete tiltak og eksempler på markering av PRIDE fra prosjekter og andre selskaper

Om Diversitas

Betonmast er stolt partner av Diversitas siden 2019. Byggenæringen ønsker å tiltrekke seg ulike typer mennesker med variert og forskjellig bakgrunn for å møte rekrutteringsbehovet i årene som kommer. Nettverket er helt avhengig av flere partnere fra alle deler av verdikjeden i bygg og anlegg for at de kan jobbe strategisk med å nå målet om mer inkludering, mangfold og likestilling.