Nyheter Betonmast Røsand

Bygger ny prosessfabrikk for GC Rieber Vivo Mega

7. september 2022

Betonmast Røsand har inngått avtale med GC Rieber Vivo Mega om bygging av en ny Omega 3-fabrikk i Kristiansund. Den nye fabrikken, som skal etableres ved siden av eksisterende fabrikkbygninger, vil medføre at GC Rieber Vivo Mega vil kunne doble produksjonsvolumet ved anlegget for å møte den økende etterspørselen i et internasjonalt marked.

Partene er enige om å ikke oppgi kontraktsverdien på entreprisen. Samlet sett investerer GC Rieber Vivo Mega 700 millioner kroner i den nye fabrikken. Det er prosessanleggene som står for de største investeringene, dette er ikke en del av entreprisen med Betonmast. Videre er det tunge investeringer innenfor teknologi, tankanlegg, bygg mm.

Videreføring av samarbeid

Den nye fabrikken vil bestå av prosesseringsarealer, EX-arealer, tekniske rom, administrasjon og kontorlokaler samt utvendige tankparker. Arbeidet med den nye fabrikken er en videreføring av samarbeidet mellom partene.

– Dette er en ny milepæl i et langsiktig partnerskap, sier administrerende direktør i GC Rieber Vivo Mega, Jan Roger Bjerkestrand.

– Det er veldig gledelig å få være med og bidra til en så stor og viktig satsing. Vi er begge opptatt av å samarbeide for å drive kontinuerlig utvikling og bygge kompetanse, sier daglig leder i Betonmast Røsand, Eskild Røsand.

Gode erfaringer

Bjerkestrand forteller om erfaringene med Betonmast Røsand fra oppdraget med eksisterende fabrikk og flere andre prosjekt på industriområdet.

– De er flinke på koordinering og legger seg i selen for å holde stramme tidslinjer, sier Bjerkestrand.

– Godt samarbeid og god dialog underveis blir avgjørende for å lykkes, for her må utbyggingen samvirke med eksisterende fabrikk og en produksjonsaktivitet på høytrykk.

Byggestart er estimert til tredje kvartal 2022, med ferdigstillelse i fjerde kvartal 2023.

To menn i blå skjorter signerer papirer, møterom
Her signerer Jan Roger Bjerkestrand (til venstre) og Eskild Røsand kontrakten for den nye fabrikken.
En godt fornøyd Eskild Røsand blir påspandert bløtkake av Jan Roger Bjerkestrand for å feire kontrakten og det gode partnerskapet mellom Betonmast Røsand og GC Rieber Vivo Mega.