Betonmast Eiendoms store prosjekt utenfor Fredrikstad, Veum Park, nærmer seg realisering. I februar er trolig reguleringsplanen i boks.

– Dette har vi sett frem til. Dette har jo vært styrende for fremdriften og hva vi kan få til. Vi har vært litt redde for å gå for langt av frykt for en mulig stopp på grunn av reguleringsmessige forhold, sier prosjektleder Øystein Østermann i Betonmast Eiendom, i et intervju med Fredrikstad Blad.

Til neste uke får planutvalget planene om rundt 250 nye boliger på bordet. I februar har bystyret det endelige ordet i saken. Gjør politikerne som kommunedirektøren anbefaler, er reguleringsplanen i boks. Hvis alt går på skinner i bystyret, er planen å sette i gang salget av boliger på våren og sommeren.

Øystein Østermann tør ikke anslå når spaden kan stikkes i jorden på Veum Park – det vil avhenge av salget.

– Det som er viktig for oss, er å ha et litt variert tilbud, men det er foreløpig ikke helt bestemt hva slags type boliger vi går ut med først. Om det kan bli rekkehus eller leiligheter, er noe vi jobber med akkurat nå, sier Øystein.

Øystein Østermann i Betonmast Eiendom (helt til venstre) er glad Veum Park nærmer seg realisering. Her fotografert sammen med Runar Haugland i Mestra Næringsmegling samt Lene Bjerkeli og Jon Arne Spernes i DNB Eiendom foran det gamle hovedhuset på eiendommen.

 

Les også: Betonmast Eiendom blåser nytt liv i 100 år gammelt landemerke i Fredrikstad

Lang prosess

Det var så langt tilbake som i 2015 at utbyggerne kjøpte området og varslet reguleringsoppstart. Den gang satte planmyndighetene foten ned i påvente av en ny arealplan. Den ble vedtatt i juni 2020. Samtidig hadde planutvalget sagt ja til å sette i gang – og dermed kunne planene hentes frem igjen.

– Vi har holdt på med reguleringsarbeidet i halvannet år etter at vi fikk lov til å gå videre, sier Østermann.

Håper på nærbutikk

I tillegg til boligene planlegges 1 200 kvadratmeter til dagligvarehandel, 1 800 kvadratmeter til tjenesteyting og en offentlig barnehage med 80 plasser.

– Vi håper å få til et lite nærsenter, og jobber med det parallelt. Nærbutikk er jo noe de fleste ønsker i det daglige, sier Øystein.