Svea König, tømrerlærling i Betonmast Boligbygg, er kåret til årets lærling i Betonmast-konsernet. Nivået på Betonmasts 45 lærlinger er godt, og utmerkelsen Årets lærling henger høyt. Konsernsjef Jørgen Evensen kunngjorde vinneren på lærlingsamling på Moxy onsdag kveld.

Betonmast har i mange år satset på å rekruttere og utvikle lærlinger. Vi ser på dette som et samfunnsansvar, blant annet for å sikre tilgang på faglig dyktige håndverkere.

Høythengende utmerkelse

Hvert år kåres årets lærling i Betonmast. I år har medarbeidere i selskaper med egen produksjon blitt oppfordret til å nominere lærlinger som utmerker seg og som fortjener å bli sett og satt pris på. Flere forslag ble sendt inn. Faglig leder og daglig leder i selskapene har deretter nominert hver sin lærling til prisen, og en jury har deretter vurdert de innkomne forslagene. Fire lærlinger sto til slutt igjen som mulige verdige vinnere.

Vinneren kunngjort på lærlingesamling

Onsdag og torsdag denne uken var Betonmasts 45 lærlinger samlet på Moxy. Spenningen var stor da konsernsjef Jørgen Evensen onsdag kveld kunngjorde Svea König som vinneren.

– Svea er en verdig vinner av Årets lærling i Betonmast. Hun skårer høyt på alle kriteriene lærlingene måles på. Dette står det respekt av, sa konsernsjef Jørgen Evensen under overrekkelsen.

Bilde øverst: Svea König er årets lærling i Betonmast. Her flankert av Jørgen Evensen, konsernsjef i Betonmast og Erik Sørum, opplæringsleder i ByggOpp.

I juryens begrunnelse heter det at Svea har hatt en utrolig utvikling, og tar nye oppgaver kjapt. Hun går 100 prosent inn i oppgavene, og er topp motivert for å gjøre en best mulig jobb. Svea samarbeider godt med alle, er god på å komme med innspill og bidrar ekstremt godt i produksjonen, også på det sosiale plan.

– Svea er utrolig skarp, pliktoppfyllende og har en orden og ryddighet som overgår et meste. Hun ivaretar også HMS på en god og trygg måte. Til slutt vil jeg nevne at Svea går utenpå alle i laget når det kommer til produksjon. Rett og slett en helstøpt lærling som både Svea selv og alle rundt henne kan være stolte av, sier Evensen.

Overrasket vinner

– Det å vinne årets lærling var spennende og litt overraskende. Jeg visste ikke at laget hadde nominert meg. Det var en fin overraskelse å få, sa Svea etter den høytidelige overrekkelsen.

I tillegg til heder og ære og gode ord, fikk Svea overrakt et diplom og et gavekort.

Høyt nivå på de nominerte

– Alle de fire nominerte er gode representanter for lærlingene våre, og fortjener heder og ære, sier Evensen.

De nominerte var:

 • Svea König, Betonmast Boligbygg.
 • Andreas Larsen, Betonmast Asker og Bærum.
 • Sander Sølyst Eilefstjønn, Betonmast Telemark.
 • Asef Razmavar, Betonmast Innlandet.

Kandidatene ble vurdert ut fra følgende kriterier:

 • Faglig utvikling
 • Holdning og innstilling
 • Initiativ og selvstendighet
 • Team- / lagspiller
 • Tilnærming til fundamentet
 • Tilnærming til etikk
 • Egen helse

Stolte av lærlingene i Betonmast

– Våre lærlinger har alle gode egenskaper, og vi legger mye energi i å forme og utvikle dem, både på det faglige og personlige plan. Både lærlingene selv, faglige ledere og fagarbeiderne som jobber sammen med lærlingene ute på prosjektene har god grunn til å være stolte av den jobben som gjøres med lærlingene i Betonmast, avslutter Evensen, og legger til:

– Lærlingene representerer også tidsriktige holdninger og har en positiv innstilling til nye måter å arbeide på. Vi trenger lærlingene, og er stolte av dem.

Vi gratulerer de nominerte, og ikke minst gratulerer vi Svea med prisen!