Nyheter Betonmast Sverige

Betonmast utvikler ny bydel i Stockholm

17. juni 2021

Betonmast Mälardalen har inngått avtale med HSB Bostad om 152 leiligheter i den nye bydelen Bromstensstaden. Ordrebeløpet utgjør om lag 255 millioner svenske kroner ekskl. mva og er betinget av salg.

Stockholm vokser og med det øker også behovet for flere boliger. Bromstensstaden er et viktig bidrag til å nå boligmålet på 140 000 nye boliger innen 2030. Bromsten tilhører bydelen Spånga-Tensta og ligger 15 minutter med pendlertog fra Stockholm City. Området har i mange år vært forbundet med en blomstrende gatekunstkultur, industriell produksjon og grøntområder. Visjonen er et fortsatt hyggelig småbymiljø med et bredt spekter av tjenester og god kommunikasjon.

Prosjektet har fått navnet Ester, og omfatter oppføring av totalt 152 overflateeffektive borettslagsleiligheter med underjordisk  garasje og butikklokaler i første etasje. Leilighetene varierer i størrelse fra 1-5 rom og kjøkken. Total BTA er 15 400 kvadratmeter. Prosjektet skal miljøsertifiseres i henhold til den svenske miljøstandarden Miljöbyggnad Silver.

– Dette er Betonmasts tredje prosjekt for HSB Bostad, sier Jørgen Evensen, konsernsjef i Betonmast. Vi er glade for fornyet tillit og ser frem til å være en del av utviklingen av Bromstensstaden i Spånga.

Prosjekteringen starter i tredje kvartal 2021 og byggestart er planlagt til fjerde kvartal 2021. Prosjektet skal være ferdig i andre kvartal 2024.

Se også: Bygger boliger i Stockholmsregionen – Betonmast