Nyheter Betonmast

Gir gass i koronatider: Arrangerte digitalt kick-off for 47 sommerstudenter

30. april 2020

Onsdag denne uken arrangerte Betonmast kick-off for 47 sommerstudenter. Koronasituasjonen har ikke påvirket satsingen på studenter.

– Det er viktig at vi som bransje ikke stopper opp i disse koronatider, men fortsetter vår satsing på rekruttering av unge, dyktige mennesker. Vi må ikke gjøre de samme feilene som under tidligere kriser, hvor resultatet endte med at flere årskull med dyktige medarbeidere ikke fikk en reell mulighet til å starte opp i bransjen vår, sier konsernsjef Jørgen Evensen i Betonmast.

– Vi opplever stor interesse fra studentmiljøene, og vi hadde svært mange gode kandidater som ønsket å jobbe hos oss i sommer. Nå gleder vi oss til å kunne gi unge talenter som vi ønsker å få ombord relevant arbeidspraksis, som forhåpentligvis vil forsterke deres inntrykk av Betonmast, legger han til.

Skal utfordre prosjektene

Betonmast har i alle år drevet aktiv rekruttering opp mot studentmiljøene i Norge. En viktig del av denne satsingen, har vært å tilby sommerjobb til en utvalgt gruppe. I år skal 47 studenter ut på byggeplasser fra Østfold i sør til Trøndelag i nord. I tillegg skal fem studenter få prøve seg i prosjekteringsavdelingen til Betonmast Boligbygg.

Foto av pc-skjerm med teams-møte Sommerstudenter Kick-off

– Vårt viktigste mål er at Betonmast skal være en sikker arbeidsplass der våre medarbeidere er trygge og ivaretatt. Samtidig skal vi levere gode resultater selv i krevende markeder. Vårt ønske er at studentene utfordrer oss på våre to hovedmål: Trygt Hjem og økt lønnsomhet, sier Evensen, og tilføyer:

–  Ikke minst skal de utfordre oss på kommunikasjon og teambyggende tiltak som kan bidra til godt arbeidsmiljø og god prosjektgjennomføring. Nå er det opp til studentene å utfordre oss på dette, avslutter han.

Annerledes kick-off

Korona-situasjonen gjorde at årets kick-off måtte gjennomføres digitalt. I tillegg til studentene, deltok tilsammen syv ledere fra Betonmast. Samlingen ble gjennomført på Teams, med både en plenumssal og såkalte break out room. Tilbakemeldingene fra studentene var gode.

– Dette var et kult kick-off! Jeg gleder meg masse til å jobbe en sommer til hos Betonmast, sier Marie Eggen Norløff som studerer bygg- og miljøteknikk på NTNU i Trondheim.

Foto av pc-skjerm med teams-møte Sommerstudenter Kick-off

Prosjektleder Therese Uggerud i Betonmast var fornøyd etter samlingen:

– I år måtte vi tenke nytt, men vi traff godt med både form og innhold. Og selv om kick-offet var digitalt, gleder vi oss selvsagt til å ta studentene imot ”på ekte” ute på prosjektene i sommer, avslutter Uggerud.