Nyheter Betonmast Innlandet

Tømrerlærling i Betonmast tar deler av læretida i utlandet

12. februar 2020

Internasjonalt Servicekontor gir yrkesfaglærlinger muligheten til å reise på utveksling i tre måneder til et land i Europa. Erik Sletta Skaugerud (19), som har sin læretid hos Betonmast Innlandet, reiste 6. januar til en boligprodusent i Tyskland.


Tømrerlærlingen mener dette er en sjanse  man bare ikke kan la gå fra seg.

–  Det er en unik sjanse til å bli kjent med en ny kultur, lære språk og få arbeidserfaring fra utlandet. Jeg er veldig takknemlig for denne muligheten, sier Erik.

Oppfyller drømmen

Han fikk vite om tilbudet gjennom Erna Nyborg, faglig leder i Betonmast Innlandet. Hun snakker alltid varmt om tilbudet når hun møter lærlinger for første gang.

– Jeg husker selv da jeg var ung og hadde en trang om å reise til utlandet. Reising er sett på som et middel til ”å få oppfylt sine drømmer”. Man gjør noe helt annet enn det man pleier i en periode, og man tilegner seg ny kunnskap og får nye erfaringer. Det glemmer du aldri, sier Nyborg.

Fra venstre: Faglig leder i Betonmast Innlandet, Erna Nyborg, tømrerlærling Erik Sletta Skaugerud og daglig leder i Betonmast Innlandet, Nils Raymond Laeskogen.

 

Leve, bo og jobbe

For at tømrerlærlingen lettere skal kunne kommunisere med de andre på arbeidsplassen, får han språkopplæring i begynnelsen av oppholdet. Det hele finansieres av Erasmus+ midler og Internasjonalt servicekontor som Betonmast Innlandet har et samarbeid med.

– Du får dekket reisen, forsikringer og transport lokalt, og bor gratis hos hyggelig vertsfamilie. I tillegg sponser vi i Betonmast Innlandet han med litt lommepenger hver måned. Vi håper det kan bidra til at han koser seg litt ekstra, forteller hun.

– Det høres fint ut! Jeg gleder meg og tror det blir en kjempefin opplevelse, avslutter Erik.

Les mer om Internasjonalt servicekontor