Nyheter Betonmast Romerike

Bygger resirkuleringsanlegg for Infinitum

22. mars 2019

Betonmast skal bygge et resirkuleringsanlegg for Infinitum på Heia i Fet kommune. Anlegget skal resirkulere 20 000 tonn plastflasker, som i dag sendes ut av landet for resirkulering. Kontrakten er en totalentreprise.

Infinitum driver panteordningen i Norge. På Heia i Fet kommune sorterer og bearbeider selskapet årlig over én milliard plastflasker og bokser som kommer inn gjennom panteordningen. Nå investeres nærmere 200 millioner kroner i et nytt resirkuleringsanlegg på tomten. Anlegget blir på ca. 4200 kvadratmeter, med produksjonsanlegg, laboratorier og kontorer.

Valgt igjen

– Vi bygget Infinitums sorteringsanlegg her i 2013, og er stolte over å bli valgt igjen. Det er ekstra hyggelig å bygge noe som bidrar til miljøvennlig gjenbruk av verdifulle ressurser, sier daglig leder Stein Erik Pedersen i Betonmast Romerike.

Opp mot 30 arbeidsplasser

Byggingen av det nye innlegget starter før sommeren, og produksjonen av resirkulert PET-materiale skal starte i andre halvår i 2020. Infinitum skal eie bygget og leie ut til Veolia, som skal drifte anlegget.

– Resirkuleringsanlegget vil skape opp mot 30 arbeidsplasser og bidra til å utvikle kompetanse og et fagmiljø innen resirkulering i Norge, sier administrerende direktør Kjell Olav Maldum i Infinitum.

Bilde øverst: Fornøyde med avtale om bygging av resirkuleringsanlegg. Fra venstre: Stein Erik Pedersen, daglig leder i Betonmast Romerike og Kjell Olav Maldum, administrerende direktør i Infinitum.