Nyheter Betonmast

Betonmast kjøper tomt og utvikler 200 leiligheter i Strömstad

21. desember 2018

Betonmast Eiendom har sammen med SPG kjøpt en tomt i Strömstad. Etter planen skal det bygges 200 selveier- og utleieboliger på tomten, som ligger sentralt i Strömstad, ca 800 meter fra jernbanestasjonen i byen.

Konvertering av næringsområde

Prosjektet innebærer en konvertering og forskjønnelse av et gammelt næringsområde. Prosjektet er ferdig regulert, og detaljregulering er antatt vedtatt i starten av 2019. Intensjonen er at Betonmast Göteborg skal stå for oppføringen av leilighetene. Byggestart er estimert til sommeren 2019, med ferdigstillelse i 2022.

Eierstruktur

Det er VGL Utveckling som er selger av tomten, et selskap Betonmast eier 49 % av. Betonmast Eiendom kjøper 45 % av prosjektet, mens SPG (Scandinavian Property Group) også kjøper 45 %. De resterende 10 % av prosjektet vil fortsatt eies av VGL Utveckling.

Gode muligheter i Strömstad

Strömstad er en av kommunene i Sverige med størst befolkningsvekst de siste ti årene, med en økning på hele 14,4 prosent.

– Vi ser muligheter i Strömstad-området, og ser frem til å bidra til den positive utviklingen gjennom byggingen av disse 200 leilighetene. Det er alltid hyggelig å gjøre om tidligere næringsområder til tilgjengelige og gode områder for beboere og brukere av byen og områdene rundt, sier Hans Jørgen Lundby, administrerende direktør i Betonmast Eiendom.