Nyheter Betonmast Buskerud-Vestfold

Betonmast bygger kontorbygg i Drammen for Bane NOR Eiendom

25. april 2018

Betonmast Buskerud-Vestfold har inngått avtale med Bane NOR Eiendom om prosjektering og bygging av DBC, et 11-etasjers kontorbygg beliggende rett ved jernbanestasjonen i sentrum av byen. Kontrakten har en verdi på om lag 253 millioner kroner ekskl. mva.

Høy miljøprofil

DBC skal bli et moderne kontorbygg med høy miljøprofil. Bygget skal tilfredsstille krav til passivhusstandard og oppnå energimerke A i tillegg til gjeldende byggteknisk forskrift. Det skal også BREEAM-sertifiseres og oppnå klassifiseringsnivå «Very Good». Byggeplassen skal dessuten være fossilfri.

– Vi er både stolte og ydmyke over å ha vunnet konkurransen om å bygge det som skal bli Drammens flotteste og mest miljøvennlige kontorbygg, sier Eskil Thorkildsen, daglig leder i Betonmast Buskerud-Vestfold.
– Dette er et bevis på at satsingen vår i den attraktive Drammens-regionen gir resultater, tilføyer Thorkildsen.

Fra venstre: Prosjektsjef Sven Kruse-Jensen i Bane NOR Eiendom og Eskil Thorkildsen, daglig leder i Betonmast Buskerud-Vestfold

 

Fornøyd oppdragsgiver

– Betonmast leverte et gjennomarbeidet tilbud som svarte til våre høye forventninger på miljø, kvalitet og gjennomføringsevne. I tillegg var Betonmast konkurransedyktige på pris, sier prosjektsjef Sven Kruse-Jensen i Bane NOR Eiendom.

Oppstart av detaljprosjekteringen skjer umiddelbart, og byggestart er planlagt til sommeren. Overlevering er avtalt til 31. desember 2019. Kontorbygget blir på cirka 12 500 m², med Statens vegvesen som den planlagte største leietakeren.

Oppføringen av DBC er ledd i en større utbygging i regi av Bane NOR Eiendom, som også inkluderer et nytt konferansehotell. Målet er utvikle en ny, levende bydel i tilknytning til byens togstasjon.

Illustrasjon: RIFT