Nyheter Betonmast Oslo

Betonmast Oslo utvider Edvard Munch videregående skole

21. desember 2023

Betonmast Oslo har signert totalentreprisekontrakt med Oslobygg KF om utvidelse av Edvard Munch videregående skole i Oslo. En samspillsentreprise i to faser ble signert i januar 2023, hvor andre fase var en opsjon for kunden. Fase 2 (utførelsesfasen) er nå signert, og verdien på totalentreprisen er på om lag 620 MNOK ekskl. mva.

Prosjektet omfatter utvidelse av Edvard Munch VGS inn i arealene til det tidligere Kunstindustrimuseet.  Tiltaket består av rehabilitering og ombygging av i alt 11 600 m2 BTA, hvorav 6 600 m2 BTA i Kunstindustrimuseet – et fredet bygg fra 1903. Mye av rehabiliteringen dreier seg om tilbakeføring og rekonstruksjon av det originale bygget.

Den utvidede skolen dimensjoneres for 1 230 elever. I eksisterende Edvard Munch VGS berøres ca. 4 000 m2 BTA. Av disse skal ca. 2 000 m2 ombygges, mens resterende i hovedsak er knyttet til endringer som følge av at rom har fått nye funksjoner på grunn av interne rokeringer i byggene.

Teknisk utfordrende

– Dette er et stort og unikt prosjekt, der vi skal utvikle et ærverdig og flott bygg til en aktiv skole for neste generasjon. Å slå sammen det gamle Kunstindustrimuseet med en skole i drift er teknisk veldig utfordrende og spennende. For å realisere dette spesielle prosjektet, kreves kompetanse, kvalitet og samspill av beste klasse, og jeg er utrolig stolt av teamet vårt som har vunnet denne prestisjefylte jobben som nå går over i utførelsesfasen, sier daglig leder Stine Aa. Pedersen i Betonmast Oslo.

– Å ta vare på eksisterende bygg er både bærekraftig og teknisk veldig spennende, så denne jobben gleder vi oss veldig til å ta fatt på, avslutter Stine.

Rehabilitering og rekonstruksjon

Det skal benyttes originale mur- og malingstyper, samt teknikker slik det ble gjort ved rehabiliteringen av Edvard Munch skole. Alle vinduene skal rehabiliteres. Det kreves kunnskap om blant annet stukkmarmor og terrasso. Museet inneholder i tillegg dekorasjoner i hoved-trapperommet, samt fresker og brystninger av Gerhard Munthe, som skal rehabiliteres og rekonstrueres.

Byggearbeidene er påbegynt og prosjektet ferdigstilles i andre kvartal 2026.

Bakgård, sol

Illustrasjoner: Futhark Arkitekter AS v/ Amund Gulden
Bilde øverst: Tove Lauluten