Betonmast Buskerud-Vestfold har inngått avtale med Selmer Eiendom AS om ombygging av et næringsbygg på Lierstranda i Lier. Kontrakten er en totalentreprise med en verdi på cirka 139 millioner kroner, ekskl. mva.

Fra lager til Ford-senter

Det eksisterende lageret utenfor Drammen er på 12 500 BTA og skal huse RøhneSelmers fremtidige service- og logistikksenter for Ford i Stor-Oslo. Etter ombyggingen vil det nye Ford-senteret inneholde en klargjøringsfabrikk, et skade- og lakksenter, bruktbil-outlet og dekkhotell. Her vil du også finne salg og service for Shelby og US-biler og ikke minst et Heritage-senter for salg og service/reparasjon av veteranbiler. Målsettingen er at bygget skal sertifiseres BREEAM In Use med sertifiseringsgrad Very Good.

Lærerik samspillsfase

Gjennom en samspillsfase på seks måneder har Betonmast Buskerud-Vestfold, Selmer Eiendom AS, Fokus Rådgivning og arkitekt Halvorsen & Reine AS sammen jobbet med utvikling av prosjektet.

–  Samspillsfasen har vært både spennende og svært lærerik for vårt selskap. Vi har gjennom det siste halvåret opparbeidet en god relasjon til byggherren og vi har brukt tiden godt på å forstå kundens ønsker og behov. Selmer Eiendom AS har hatt store ambisjoner om å bygge fremtidens service- og logistikksenter for Ford, og sammen har vi klart å utforme et svært spennende konsept, sier daglig leder i Betonmast Buskerud-Vestfold, Kristian Gjestemoen.

Fornøyd byggherre

–  Betonmast Buskerud-Vestfold har et meget dynamisk team, som har sørget for en god utvikling av prosjektet gjennom samspillsfasen, sier Fredrik Selmer i Selmer Eiendom AS. Vi gleder oss til å åpne et topp moderne bilanlegg, sammen med vårt søsterselskap RøhneSelmer AS. RøhneSelmer vil med dette anlegget i Lier være klar for å møte den raske utviklingen som skjer innenfor bilmarkedet, og bli en enda bedre støttespiller for Ford Motor Norge AS.

– Nok en gang får vi til gode og realiserbare løsninger gjennom godt samarbeid med byggherre, arkitekt og rådgivende ingeniører. Vi gleder oss til å kunne bygge om dette lokalet til et bærekraftig, topp moderne bilanlegg i tråd med kundens ambisjoner for prosjektet, sier Peter Sandrup, konsernsjef i Betonmast.

Totalentreprisen som nå er signert starter omgående, og RøhneSelmers nye flaggskip vil stå ferdig i løpet av 2023.

En gruppe smilende mennesker, der to tar hverandre i hendene foran et lerret, møterom
Prosjektet er preget av godt samarbeid mellom partene, og relasjonen mellom Selmer Eiendom og Betonmast Buskerud-Vestfold er god. I en samspillsfase har partene funnet fram til et spennende konsept. Her fra signeringen. Fra venstre: Ståle Brun (Fokus Rådgivning) Erik Sætran Gustavsen (Betonmast Buskerud-Vestfold), Fredrik Selmer (Selmer Eiendom), Kristian Gjestemoen, Simon Almås, Nicolai Valo-Skjelsbæk, Per Kristian Hegg og Anna Tkachenko, alle fra Betonmast Buskerud-Vestfold. Foto: Betonmast