Betonmast Buskerud-Vestfold har inngått avtale med Søebergs Gate 3 AS om bygging av et kontorbygg sentralt i Sandefjord. Kontrakten er en totalentreprise i samspill med en verdi på cirka 110 millioner kroner, ekskl. mva.

Prosjektet SG3 omfatter bygging av et fire etasjers kontorbygg med p-kjeller og fire leiligheter på toppen. Samlet BTA er på ca. 4 750 kvadratmeter. Største leietager er NAV.

Bærekraft og innovasjon

Prosjektet har høyt miljøfokus, skal sertifiseres som BREEAM-NOR Very Good og bygges med energiklasse A. Et innovativt og hybrid bæresystem tar ut det beste av materialene tre/stål/hulldekker ved at all vertikal bæring er i synlig tre, noe som gir et behagelig og rolig synsinntrykk. Bjelker og etasjeskiller er i stål/hulldekkeelementer, noe som gir god fleksibilitet med de lange spennviddene betongelementer gir mulighet for. Lokale borebrønner på tomten skal ivareta oppvarming/kjøling, og ytterveggene bygges opp med prefabrikkerte klimaveggelementer med utenpåliggende trekledning.

– Vi verdsetter byggherrer med tydelige miljøambisjoner, og ser fram til et spennende samarbeid på dette prosjektet. Vi har lang og god erfaring med prosjekter med innovative løsninger, blant annet på SporX i Drammen. Nå gleder vi oss til å ta fatt på jobben, sier daglig leder Kristian Gjestemoen i Betonmast Buskerud-Vestfold.

Ledige kontorlokaler og attraktive leiligheter

Søebergs gate 3 AS har utviklet prosjektet i samarbeid med Format Eiendom. Andreas Olsen i Format Eiendom orienterer om at det er ledige, flotte kontorlokaler i 4. etasje, som kan skreddersys for nye leietakere.

– Prosjektet blir et av de første byggene i Sandefjord sentrum sertifisert som BREEAM-NOR Very Good. Flere og flere leietakere etterspør bygg med miljøprofil og lavt energiforbruk. De fire unike, gjennomgående toppleilighetene med flotte solforhold og utsiktsforhold over byen blir attraktive, avslutter Olsen.

Byggestart er estimert til andre kvartal 2022, med overlevering i tredje kvartal 2023.

På bildet øverst, fra venstre: Ole Gunnar Meland Hansen, Pål Farmen og Kristian Gjestemoen fra Betonmast Buskerud-Vestfold, Andreas Olsen fra Format Eiendom, Svein Ramsay Goli fra Kanalen Eiendom og Lars Foyn fra Format Eiendom. Foto: Format Eiendom