Nyheter Konsern

Betonmast selger Betonmast Telemark

31. januar 2022

Betonmast Telemark er en totalentreprenør med en solid posisjon i sitt område. Selskapet har et nedslagsfelt fra Kragerø i sør til Notodden i nord, med hovedvekt på Grenlandsdistriktet. Betonmast Telemark har dyktige medarbeiderne med solid tverrfaglig kompetanse, inkludert en stor andel egne håndverkere. Selskapet omsatte for om lag 300 millioner kroner i 2021, og hadde ved årets slutt 72 medarbeidere.

Har tro på bedriften

Daglig leder i Betonmast Telemark, Frode Antonsen, er blant kjøperne som nå overtar selskapet.

– Vi overtar en bedrift vi har meget stor tro på. Virksomheten har svært kompetente medarbeidere, en god kontraktsportefølje og en god standing i markedet. Basert på vår uttalte strategi med egne fast ansatte håndverkere, et stort antall lærlinger, stor kompetanse i bruken av nye digitale verktøy samt fokus på miljøvennlige løsninger, skal vi løfte selskapet opp til å bli en enda sterkere aktør i regionen, sier Antonsen.

Eiergruppering

Med seg på eiersiden får Antonsen Grenlands største eiendomsutvikler, Petter Øygarden, tidligere eiere Pål Lillefjære og Jørn Heidenreich-Riis, samt to av Antonsens nærmeste medarbeidere. Videre er det avtalt å tilby eierskap til øvrige ansatte i løpet av første halvår.

– Vi har stor tro på viktigheten av medeierskap, sier Antonsen, som opplyser at selskapet vil endre navn til HRL Entreprenør – navnet virksomheten hadde før selskapet ble kjøpt av Betonmast i 2014.

Bedre strategisk match

Konsernsjef Jørgen Evensen i Betonmast tror et nytt eierskap er bra for Betonmast Telemark.

– Vi tror dette er en god løsning og en bedre strategisk match for virksomheten at det nå kommer inn lokale eiere som kjenner selskapet og markedet det opererer i godt. Samtidig legger avtalen til rette for at medarbeiderne nå vil kunne få eierskap i deres egen lokale virksomhet, sier Evensen.

Partene er enige om å ikke oppgi salgssummen. Avtalen forventes sluttført i løpet av februar 2022.