Nyheter Betonmast Trøndelag

Inngår avtale om bygging av over 800 studentboliger i Trondheim

3. juni 2021

Betonmast Trøndelag er innstilt av Studentsamskipnaden i Gjøvik, Ålesund og Trondheim (SiT) for bygging av studentboliger i Trondheim. Prosjektet går nå inn i en samhandlings- og reguleringsfase, med mål om inngåelse av en totalentreprise for bygging innen juni 2022. Verdien på totalentreprisen er foreløpig anslått til om lag 600 – 700 millioner kroner ekskl. mva.

Prosjektet Nardovegen 12-14 omfatter bygging av mellom 800 og 850 studentboliger, samt sekundære arealer for vaskeri, treningsareal, studentfrivillighet, parkering og andre relevante tjenester.

En gledens dag

– Dette er en gledens dag for Betonmast Trøndelag! Kontrakten er vår største noensinne, og vi er både stolte og ydmyke over å ha blitt vist denne tilliten av SiT – en byggherre vi kjenner godt fra tidligere prosjekter, sier Tom Utvik, daglig leder i Betonmast Trøndelag.

– Det er et stort behov for studentboliger i Trondheim, og vi ser virkelig frem til å kunne avhjelpe denne situasjonen med byggingen av nye moderne, innovative studentboliger, tilføyer Utvik.

Fornøyd utbygger

– Betonmast har svart godt på våre krav og ønsker om gode miljøtiltak i byggene, og tilrettelegging for gode møteplasser og ivaretakelse av sosial bærekraft, både inne i byggene og på uteområdene, sier boligdirektør Lisbeth Glørstad Aspås i SiT.

Konsernsjef Jørgen Evensen er stolt av sine kolleger i Trøndelag:

– Betonmast har lang erfaring med boliger generelt og studentboliger spesielt, så denne jobben passer oss godt. Jeg er stolt av våre medarbeidere som nok en gang har vist at Betonmast er svært konkurransedyktige i markedet, sier Evensen.

Byggestart er estimert til tredje kvartal 2022, med ferdigstillelse i fjerde kvartal 2024.

 

Illustrasjonsbilde av boligbygg

Kontrakten er Betonmast Trøndelags største noensinne. Verdien på totalentreprisen er foreløpig anslått til om lag 600 – 700 millioner kroner ekskl. mva. Illustrasjon: Agraff Arkitektur AS, Arkitekturfabrikken AS, Salt Pixel AS