Nyheter Betonmast Gøteborg

Bygger ny friidrettsarena i Göteborg

1. mars 2021

Betonmast Göteborg har signert en avtale med idrotts- och föreningsförvaltningen i Göteborgs Stad om bygging av en ny friidrettsarena i bydelen Björlanda i Hisingen nord for Göteborg. Kontrakten er en totalentreprise med en verdi på om lag 47 millioner svenske kroner.

Den nye friidrettsarenaen vil bli et viktig anlegg for innbyggerne på Hisingen, Sveriges fjerde største øy rett nord for Göteborg. Per i dag finnes ingen andre tilsvarende anlegg i området, noe som blant annet betyr lang reisevei i forbindelse med friidrettsarrangementer. Idrettsanlegget vil også bli brukt av foreninger og skoler og vil bidra til økt fysisk aktivitet for barn og unge i Göteborg.

Arenaen i Björlanda har 500 tribuneplasser og inneholder dommertårn, garderober, boder og områder og baner for ulike friidretter. Totalt areal er på drøye 55.000 kvadratmeter, inkludert parkeringsområder. Utkastpunkter for spyd og diskos plasseres i trygg avstand fra nærliggende vei, og belysningen er også designet og rettet for ikke å forstyrre omgivelsene eller blende bilister på veien.

– Vi gleder oss til å bygge denne etterlengtede areanaen. Vi er stolte over å få bidra til et rikere idretts- og foreningsliv på Hisingen, sier Magnus Attemalm, VD i Betonmast Göteborg.

Bygging starter umiddelbart, og prosjektet forventes å være klart til bruk våren 2022.

Illustrasjonsbilde idrettsarena

Arenaen i Björlanda har 500 tribuneplasser og inneholder dommertårn, garderober, boder og områder og baner for ulike friidretter. Totalt areal er på drøye 55.000 kvadratmeter, inkludert parkeringsområder. Illustrasjon: Göteborgs stad