Nyheter Betonmast Oslo

Rehabiliterer næringsbygg i Oslo

29. januar 2021

Betonmast Oslo har signert kontrakt med Anthon B Nilsen Eiendom AS om rehabilitering av et næringsbygg i Oslo sentrum. Kontrakten er en totalentreprise med en kontraktsum på om lag 200 millioner kroner ekskl. mva.

Kontrakten gjelder Øvre Vollgate 13 i Oslo sentrum. Bygget står på Byantikvarens gule liste som bevaringsverdig. Eksisterende bygningsmasse skal strippes helt ned til betongen, og bygges opp til et topp moderne kontorbygg, komplett med nytt teknisk anlegg. I tillegg til kontorer fra 2. til 8. etasje, får bygget blant annet kafé og personalrestaurant, gode garderobe- og trimromfasiliteter samt sykkelparkering.

Illustrasjon av kontorbygg

På gateplan får bygningen en mer åpen og innbydende fasade som vil bidra til et mer attraktivt miljø i hele Øvre Vollgate. Bakgården trekkes inn i bygningsmassen, og prosjektet bygges på med en etasje og får blå-grønne tak med sedum og terrassearealer. Bygget skal klassifiseres som BREEAM NOR Very Good og får energiklasse A.

Rehabiliteringen av Øvre Vollgate 13 vil bidra til et mer attraktivt miljø i hele gaten. Illustrasjon: Pushak arkitekter

 – Prosjektets størrelse, type og plassering passer oss godt. Vi har et godt forhold til Anthon B Nilsen fra tidligere prosjekter. Fra det vellykkede prosjektet i Øvre Vollgate 9 vet vi at samarbeidet med både utbygger, arkitekt og rådgivende ingeniører fungerer godt. Nå ser vi frem til å ta fatt på et nytt oppdrag for en kvalitetsbevisst og samarbeidsvillig byggherre, sier Ole-Bjørn Bakke, daglig leder i Betonmast Oslo. Rivearbeider er planlagt igangsatt i april 2021, mens ferdigstillelse er satt til oktober 2022.

Illustrasjon av åpent areale i kontorbygg
Øvre Vollgate 13 er en tidligere trykkeribygning oppført i 1939. Eksisterende bygningsmasse skal strippes helt ned til betongen, og bygges opp til et topp moderne kontorbygg med nytt teknisk anlegg. Illustrasjon: Pushak arkitekter