Nyheter Betonmast Telemark

Bygger ytterligere 69 leiligheter på Klosterøya Vest i Skien

7. desember 2020

Betonmast har signert avtale med Klosterøya Vest AS om bygging av ytterligere et byggetrinn på Klosterøya i Skien. Avtalen er en totalentreprise, og har en verdi på om lag 190 millioner norske kroner ekskl. mva.

Klosterøya Vest BT4 omfatter totalt 69 leiligheter fordelt på tre bygg over et underliggende garasjeanlegg. Avtalen er delt i to, der første del omfatter den første blokken med 29 leiligheter og tilhørende garasjeanlegg, samt prosjektering for hele p-kjelleren. Del 2 av avtalen gjelder de andre to byggene med henholdsvis 15 og 25 leiligheter og garasjeanlegget under disse.

Interessen for leilighetene i prosjektet har vært stor, og ved salgsstart var hele 9 av 29 leiligheter i den første blokka solgt før kvelden var omme. Avrop av del to er betinget av oppnådd salgsmål når dette trinnet legges ut for salg.

Betonmast Eiendom på eiersiden

Bak Klosterøya Vest står eiergrupperingen Conceptor Bolig AS, Skien BBL, Betonmast Eiendom AS og Multifag AS. I en samspillsperiode har utviklingen av dette byggetrinnet, kalt Lind, vært ledet av en byggherrestyrt styringsgruppe. Her har representanter fra alle eierne, arkitekter, byggherrens rådgivere samt Betonmast Telemark som totalentreprenør vært med.

– Samspillsperioden har fungert meget bra. Alle har bidratt med sin spisskompetanse og fått utviklet prosjektet i en bærekraftig, kostnadseffektiv og markedstilpasset retning, uttaler Frode Antonsen, daglig leder i Betonmast Telemark.

– Jeg er stolt av våre medarbeidere, som nok en gang har utarbeidet et flott prosjekt. Betonmasts erfaring er at samspill kommer alle parter i prosjektet til gode, sier konsernsjef i Betonmast, Jørgen Evensen.

Fornøyd byggherre

– Dette har vært et givende samarbeid, og en god formel for den videre utviklingen på Klosterøya. Som utbyggere er vi stolte av å være med å bidra til den spennende utbyggingen av Skien, og gjøre de tidligere områdene til Union fabrikker attraktive å bo i, uttaler prosjektsjef Lise Møllendal i Betonmast Eiendom.

– Vi har lagt vekt på å gi gode kvaliteter til uteområdene med bade­strand, lekeplasser, benker og fine møteplasser. Den sentrale og vestvendte beliggenheten rett ved elva er et stort pluss i seg selv, og så har vi laget gode og effektive løsninger som også gjør leilighetene gode å bo i, avslutter Møllendal.

Illustrasjonsbilde av boligbygg
Bygget avtrappes oppover og har store, deilige terrasser og balkonger. Prosjektet får også et eget fellesrom for beboerne, med et praktisk kjøkken og plass til et langbord med mange sitteplasser. Illustrasjon: Børve Borchsenius Arkitekter
Illustrasjonsbilde av boligområde m elv
Prosjektet ligger på Klosterøya, meget sentralt i Skien. MS Victoria passerer forbi stuevinduet på vei opp Telemarkskanalen. Illustrasjon: Børve Borchsenius Arkitekter
Illustrasjonsbilde av boligbygg Illustrasjonsbilde fra veranda mot elv med båt