Nyheter Betonmast Sverige

Bygger 350 modulleiligheter for studenter i Kista utenfor Stockholm

3. april 2020

Betonmast Mälardalen har sammen med partner Forta Pro signert konktrakt om å bygge 350 studentleiligheter i nærheten av innovasjonsklyngen Kista Science City utenfor Stockholm. Oppdragsgiver er Aberdeen Standard Investments og Ailon Group. Kontrakten er en totalentreprise med en verdi på om lag 307 millioner norske kroner.

Prosjektet har fått navnet «Kvarteret Jylland», og blir et moderne og attraktivt samlingssted i Kista. Ambisjonen er å legge til noe nytt og skulpturelt til de eksisterende bygningene, som i dag består av hus bygget mellom 1975 og 1980. Prosjektet omfatter fire bygg med varierende høyde og betongfasader i varme, jordnære toner. Byggene bygges i henhold til Forta Pros modulære system.

– Det er et stort behov for modulbygg, da slike prosjekter kan fullføres på kortere tid og med reduserte kostnader, sier Marcus Garheden, VD i Betonmast Mälardalen. Vi ser frem til å gjennomføre dette spennende prosjektet sammen med vår partner Forta Pro.

– Vi er stolte av å være en del av byutviklingen i Kista og å bidra til et samfunn som mangler her i dag, sier Jacob Cronstedt, VD i Ailon Group. Det er stor etterspørsel etter studentboliger i nærheten av selskaper og startups som leter etter talenter blant studentene.

Totalt prosjektareal er cirka 12.000 kvadratmeter. Innflytting er beregnet til høsten 2021.

For mer informasjon om prosjektet, se kvarteretjylland.se/