Nyheter Konsern>Digitalisering

Camilla Aaserud blir Betonmasts egen NysgjerrigPer

18. desember 2019

Camilla Aaserud (27) blir Betonmasts egen «NysgjerrigPer». Til daglig jobber hun som prosjektingeniør for Betonmast Romerike, men fra nyttår går hun inn i en deltidsstilling som konsernets utforsker av nye digitale løsninger.

–  Det finnes så mange muligheter til å gjøre hverdagen for alle i Betonmast bedre, sier Camilla Aaserud, nytilsatt NysgjerrigPer i Betonmast.

– Ved rett bruk av teknologi kan vi både bedre sikkerheten på våre arbeidsplasser og få mer lønnsomme prosjekter. Det tas allerede mange spennende initiativ ute i prosjektene, og en viktig del av jobben blir å fange opp disse, vurdere, rangere og kanskje videreutvikle, for så å rulle ut de smarteste løsningene i hele konsernet. Jeg gleder meg stort til å komme i gang, legger hun til.

Camilla vil også bruke tid på teknologiutvikling utenfor bransjen. Det vil ikke by på problemer – hun beskriver seg selv som godt over middels interessert i teknologi og mulighetene som ligger i digitalisering.

– Jeg følger med på ganske mye rart, sier Camilla, og ramser opp noen av favorittprogrammene hennes; podkastene Power Ladies og The Tim Ferriss Show samt konferanseserien TED Talks.

– Jeg lar meg jo fascinere av mulighetene teknologiutviklingen gir. Jeg så for eksempel en TED Talks-episode der de ved hjelp av hjernekraft klarte å få lamme rotter til å begynne å gå! Det er jo nesten sånn at det er vi og ikke teknologien som setter begrensninger, sier Camilla Aaserud.

Av spennende bransjerelaterte teknologier Camilla trekker frem er blant andre talesøk eller stemmekommando integrert i digitale verktøy for å kvalitetssikre og rapportere uønskede hendelser, digital byggevarehandel og kunstig intelligens som kalkulerer optimale utbyggingsløsninger.

– Utviklingen går fort, og mulighetene er mange, sier Camilla.

Imponert!

Viseadministrerende direktør, Peter Sandrup i Betonmast, ledet den interne rekrutteringsprosessen. Ifølge Sandrup var det mange gode søkere, men Camilla skilte seg ut.

– Camilla hadde klare, gode tanker rundt stillingen, og ikke minst en meget god casebesvarelse som vi bevisst hadde gjort ganske krevende. Camilla ser muligheter der andre ser begrensninger, sier Sandrup.

Utviklingssjef Jon Harald Kristiansen istemmer;

– Camilla er nysgjerrig av natur på teknologi og alt den kan benyttes til. Og med ungt pågangsmot er hun akkurat det vi trenger i denne rollen, sier Kristiansen.

NysgjerrigPer-stillingen er en deltids åremålsstilling, og Camilla skal kombinere jobben med fortsatt deltakelse på prosjektet Fagerborg-kvartalet på Lillestrøm. Hun håper mange vil ta kontakt, både internt og eksternt.

– Jeg er åpen til sinns, og elsker å diskutere teknologi og digitalisering, avslutter Camilla.