Nyheter Betonmast Innlandet

Betonmast Innlandet og Elverum kommune vant Anskaffelsesprisen 2019!

28. oktober 2019

Med prosjektet Ydalir skole og barnehage gikk Betonmast Innlandet og Elverum kommune helt til topps og vant Anskaffelsesprisen 2019 under Anskaffelseskonferansen i Oslo, mandag. Til konfetti og «We are the champions» kunne en stolt prosjektansvarlig Dag Stenersen sammen med byggherre ta imot applausen fra over 500 konferansedeltakere.

Samarbeid om smartere innkjøp

Juryen hadde nominert tre prosjekter til anskaffelsesprisen hvor oppdragsgiver og leverandør har gått sammen om smartere innkjøp. De nominerte samarbeidsprosjektene var ved siden av Elverum kommune og Betonmast Innlandet, Nye Veier og Hæhre Entreprenør AS samt Østre Toten kommune og Rema 1000 Lena. Stemmegivningen fant sted online, og da statssekretær Paul Chaffey like etter åpnet konvolutten, var det Ydalir-prosjektet som stod som vinner.

Bilde øverst: Konfettien drysset over vinnerne av Anskaffelsesprisen 2019. Dag Stenersen, prosjektansvarlig i Betonmast Innlandet og Heidi Erikstad, prosjektleder i Elverum kommune (i midten). 

Gode relasjoner mellom kommunen og utbygger

I juryens begrunnelse het det: «Byggingen av Ydalir skole og barnehage har vært en samspillsentreprise hvor gode relasjoner mellom kommunen og utbygger har vært avgjørende. Brukerne har vært involvert gjennom hele prosessen, og prosjektet har tatt i bruk innovative metoder for å nå målene».

– Vi har etablert et veldig godt tillitsforhold til hverandre og jobbet godt sammen over tid. Vi er vel forlikte nå etter sluttoppgjøret, så dette har vært bra, sier prosjektansvarlig Dag Stenersen. Han er stolt av prosjektet, som han tror kan vinne flere priser i månedene som kommer.

– Nå styrker vi kandidaturet til å vinne andre priser. Jeg mener Ydalir har gode muligheter til å vinne prisen for Årets Trebyggeri 2019 og Årets Skole 2019.

Glade vinnere kan juble over at samarbeidet har fått sin velfortjente heder og ære. Foto: Difi

 

Heidi Erikstad i Elverum kommune og Dag Stenersen i Betonmast Innlandet er stolte over å ha vunnet Anskaffelsesprisen 2019. Foto: Difi

 

Prosjektleder Heidi Erikstad i Elverum kommune var også svært fornøyd med prisen:

– Dette er en anerkjennelse av det lagspillet som dette har vært. Det er ikke slik at det alltid er smidig på et lag heller, men vi har klart å løse det. Anskaffelsesmodellen har gitt rom til at vi kan velge gode lagspillere og til at vi har fått trent og lagt planer før byggestart. Da har vi hatt et godt utgangspunkt for å håndtere de utfordringene som har kommet, sier Erikstad.

Anskaffelseskonferansen er møteplassen for ledere og ansatte som jobber med offentlige anskaffelser, både i det offentlige og i det private.