Nyheter Betonmast Telemark

Betonmast bygger villaleiligheter i Snipetorplia i Skien

14. juni 2018

Betonmast Telemark har signert kontrakt med Snipetorp AS om bygging av 16 villaleiligheter fordelt på syv bygg i Skien. Kontrakten er en totalentreprise på 56,7 MNOK eksklusive mva.

Styret i Snipetorp AS har besluttet oppstart av boligprosjektet Snipetorplia. Snipetorp AS eies 50/50 av Bane Nor Eiendom og Betonmast Eiendom.

Prosjektering og oppføring

Kontrakten omfatter prosjektering og bygging av 16 villaleiligheter fordelt på 7 bygningskropper i ærverdige Snipetorp, en av Skiens eldste bydeler. Boligene får vestvendt og solrik beliggenhet med utsikt mot Skien brygge i vest og Porsgrunn i sør. Prosjektet får en miljøprofil ved å beholde skogen mot vest, samt etablering av små hager mellom husrekkene med beplantning og vannskåler som skaper en god atmosfære med grønne rom.

I harmoni med eksisterende bebyggelse

– Vi har jobbet sammen med utbygger over lengre tid med prosjektet, og det er med ydmykhet at vi nå endelig iverksetter byggingen villaleiligheter med utforming i harmoni med en av Skiens eldste bydeler, uttaler Per-Erik Skoglund, daglig leder i Betonmast Telemark. Å bygge nye boliger i eldre bydeler innebærer å respektere historien, samtidig som utvikling krever å utfordre det eksisterende. Slik kan den nye bebyggelsen balansere og utvikle boområdene og samtidig ivareta både historien og den ønskede byutviklingen. Boligene har vært ettertraktet og den unike beliggenheten tilfører prosjektet bokvaliteter i form av sol- og utsiktsforhold som gjør oss stolte av å bygge disse boligene til befolkningen.

Lokal entreprenør

– Det er foretatt grundige utredninger for prosjektet, til det beste for området. Det er hyggelig for oss, som lokal entreprenør, å iverksette byggingen av nye boliger som tilfører denne delen av byen en berikende dimensjon, avslutter Skoglund.

– På vegne av Snipetorp AS gleder vi oss over at det nå nærmer seg byggestart, sier Svein Olav Ellingsen, prosjektsjef i Bane NOR Eiendom i Telemark. Betonmast Telemark er en lokalt forankret entreprenør med lang erfaring som leverandør av gode boliger. Med dem med på laget er vi trygge på at Snipetorplia vil bli den gode plassen å bo.

Prosjektering er godt i gang, byggestart er august 2018, og boligene skal stå klare til innflytting 1. kvartal 2020.