Nyheter Betonmast Stockholm

Bygger studentboliger i Linköping for 390 millioner svenske kroner

11. juni 2018

Betonmast Stockholm har inngått en kontrakt med Grön Bostad Intellektet AB om bygging av 374 studentboliger i Linköping. Kontrakten er en totalentreprise med en verdi på 390 millioner svenske kroner.

– Dette er en stor og viktig kontrakt som befester Betonmast som en raskt voksende entreprenør i det svenske markedet, sier Mattias Gustafson, VD for Betonmast Sverige.

I Linköping, bare et par minutter fra campus, skal Betonmast utvikle «Colonia 2», med til sammen 374 leiligheter. Leilighetene vil fordeles over syv bygg. Byggetiden er beregnet til 30 måneder. Prosjekteringen er i gang, og produksjonsstart er ventet mot slutten av året.

Godt samarbeid

Prosjektet gjennomføres av Betonmast Stockholm sammen med byggherrens representant, ByggVesta Development.

– Vi ser frem til å gjennomføre dette prosjektet sammen med Betonmast. Vi verdsetter kombinasjonen av deres lokale forankring og sterke konsern, sier Jonas Granström, boligutviklingssjef i ByggVesta Development.

Hittil største prosjekt for Stockholmskontoret

Betonmast Stockholm ble etablert i 2017, og kontrakten i Linköping er selskapets største til nå.

Betonmast etablerte seg første gang i Sverige i 2013. Selskapet har på få år etablert seg som en slagkraftig konkurrent til de etablerte aktørene i det svenske markedet, og har vunnet flere prestisjekontrakter, blant annet Lindholmens Tekniska Gymnasium i Göteborg, Volvo Pentas nye hovedkontor og Kungsbackas Nya Badhus. Betonmast er tilstede i Göteborg og Stockholm, og nylig meldte selskapet at det i løpet av sommeren vil etablere seg i Malmö. Dermed vil konsernet være representert i alle Sveriges tre største regioner.